dimecres, 20 de gener del 2010

Fumant bactèries

Segons l’estudi realitzat pels investigadors de la universitat de Maryland en EE.UU, els fumadors inhalen junt al fum bactèries patògenes vives que poden quedar-se als pulmons. Aquest estudi no es basa en les moltes substàncies químiques que conté (com fan la majoria), sinó que es centra en les bactèries que conté el tabac.Per a aconseguir detectar aquestes espècies bacterianes, han fet servir tècniques potents de biologia molecular.

Les bactèries ja es troben en la superfície de les fulles amples del tabac abans de la seva elaboració, on les fulles es fermenten en condicions que permiteixen la possibilitat de més creixement bacterià. L’estudi afirma que cada cigarret pot arribar a contenir sobre un milió de bactèries, i a l’estudiar quatre marques comercials diferents van veure més de 700 espècies diferents de bactèries.

Alguns microorganismes poden produir: Infeccions agudes, desenvolupament de malalties inflamatòries cròniques i inclús pot ajudar a desenvolupar algun tipus de càncer...però aquests estudis realitzats no demostren que les bactèries que té el tabac puguen ajudar a desenvolupar malalties pel seu consum.

S’espera que el Govern modifique la llei antitabac perquè des de que va entrar en vigor l’any 2006 no ha tingut èxit. Els no fumadors tenen el dret a un ambient lliure de fum, i si no és així, per lo menys lliure de bactèries. S’ha de canviar la llei per la salut de tots els no fumadors i per a que els fumadors disfruten del que els agrada però en espais adaptats sense molestar a altres.


-Notícia original

-Noticies i pàgines relacionades:
-Videos relacionats:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada