dilluns, 18 de gener del 2010

Una proteïna relaciona alzheimer i síndrome de Down

La física camina darrere de la unificació de tots els tipus d'atraccions i interaccions de partícules: la teoria de les supercordes. La immensa quantitat d'òrgans i mecanismes indiquen que no existeix res paregut en medicina, però de tant en tant sorgixen relacions estranyes entre malalties que apunten que pot haver-hi vincles ocults més profunds. Una de les proteïnes que més vegades apareixen citades és la beta-amiloide, l'acumulació de la qual en el cervell és una de les causes de l'alzheimer. I que ara s'ha relacionat amb la síndrome de Down.

Aquesta teoria no és nova ja que va ser formulada fa 20 anys per Potter, el qual ara està darrere dels dos estudis publicats en Molecular Biology of the Cell i en PLOS ONE. En el primer han trobat que algunes de les cèl·lules de les persones amb esta malaltia neurodegenerativa tenen una xisclemeua del cromosoma 21 (tenen tres còpies del cromosoma en compte de les dos normals, una aportada pel pare i una altra per la mare): És a dir, que són pròpies d'una persona amb síndrome de Down. Per això apunten que l'alzheimer seria una espècie de fase última de síndrome de Down.

En l'altre article es relaciona les beta-amiloides amb alguns dels deterioraments produïts durant l'envelliment de les persones amb síndrome de Down (problemes vasculars i renals). Seria una espècie de mecanisme de volta de l'anterior.

Els articles són sols primers passos per entendre dos enfermetats que a hores d'ara no tenen cura.




Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada