dimecres, 20 de gener del 2010

Els antiinflamatoris com l'ibuprofeno, la millor opció per a alleujar el dolor menstrual


Què em puc prendre quan em dol la regla? Cada mes moltes dones es fan esta pregunta mentres van provant un fàrmac darrere d'un altre fins a donar amb aquell que aconseguix eliminar les molèsties. Una revisió d'estudis publicada en 'The Cochrane Library' revela que els antiinflamatorioss no esteroideos com l'ibuprofeno podrien ser més efectius que el paracetamol per a tractar la dismenorrea.

Tres quarts de la població femenina patix rampes o dolors durant el seu període menstrual, una cosa que s'atribuïx a un desequilibri de certes hormones .
Aquest malestar provocat per la menstruació en moltes dones té unes repercussions socioeconòmiques que han sigut analitzades en diferents estudis. Destaquen un major absentisme escolar en els dies en què les estudiants tenen el seu període i una limitació en les activitats quotidianes de les dones en edat reproductiva.

La família a qui pertanyen l'aspirina, l'ibuprofeno i el naproxeno, restringixen la producció de la prostaglandina. Per això, un equip d'investigadors decidiren revisar les dades sobre estos fàrmacs.
A aquests estudis participaren 5.156 dones, i en el qual es va investigar l'eficàcia dels antiinflamatoris no esteroideos en el tractament dels dolors del període. Els efectes foren comparats entre si, i amb els del paracetamol i els del placebo.

No obstant això comptaven amb més efectes secundaris que el placebo. Entre ells destaquen el malestar estomacal i les nàusees, com també el mal de cap, la somnolència, els marejos i la sequedat en la boca

A més a més per a reduir en la mesura que es puga estos efectes no desitjats, es important que aquelles dones que usen AINE'S per a tractar la dismenorrea siguen conscients de la necessitat prendre els medicaments amb necessaria amb menjar. A més d'això seria interessant veure si aquestos efectes poden reduir-se, sense que hi haja pèrdua d'efectivitat, al combinar dosi més xicotetes amb altres medicaments com el paracetamol.











Paracetamol:










Font original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada