dijous, 14 de gener del 2010

Fuman bacteris



Darrere de la Llei Antitabac, molta gent diu que no ha sigut un gran èxit. En molts llocs aquesta llei ha fet que es prenguen mesures, però a altres llocs com per exemple petits locals d'hosteleria, la llei antitabac no ha fet que els directors d'aquests locals impedisquen fumar al seu local i açò com ja em vist fins ara, hi ha molta gent, no només els clients, sino també els treballadors que estan exposats al fum de totes aquelles persones que fumen i els fa fumadors passius, amb menys problemes, però també ingerint aquest fum que a un llarg termini pot causar algun efecte.




S'està a l'espera de la modificació d'aquesta llei per part del Govern, ja que la gent que està exposada a aquest fum com a fumador passiu no vol seguir ingerint el fum. Volen que seguisquen fuman però que siga en un ambient lliure, que no fique en risc la salut de les persones que no volen fumar. Per a aconseguir açò el primer pas es donar una altra vegada els efectes que pot produïr el tabac a les persones.


Per començar, podem parlar de l'estudi que s'ha fet sobre els components del tabac i és una cosa molt asombrosa ja que està format per més de 3,000 subtàncies diferents, moltes d'elles perjudicials per a la salut, sobretot per a les cèl·lules i a l'integritat genètica.

Les calades dels cigarrets, fan mal a l'ADN pulmonar i que pot arribar a formar-se un tumor. Aquest tumor que pot causar la mort, està controlat ja que l'ADN es regenera.

Basant-se en els bacteris que tenen el tabac, és una nova tècnica de fer veure a la gent que el tabac es roïn. Els estudis diuen que molts d'aquests bacteris poden intercalar-se als pulmons.

Es va fer un estudi dels bacteris que tenien els cigarrets de quatre marques diferents en els quals van trobar més de 700 bacteris.Aquests bacteris són provinents alguns de la fulla del tabac, però aquestes fulles tenen menys bacteris que els cigarrets ja elaborats. En l'elaboració de cigarrets també s'incrementa el nombre de bacteris i al final de tot aquest procés poden haver més de un milió de bacteris.

No està demostrat que aquests bacteris siguen els productors de les malalties produides pel tabac, però es vol fer un estudi que demostre o negue aquest esdeveniment.

En quant a la meua opinió, estic d'acord en que els fumadors passius no tenim el perquè d'aguantar el fum del tabac d'altres persones. A més, pense que les persones que volen dixar de fumar i diuen que no poden, és per que no volen i no tenen força de voluntat, com diu el refrany "quien algo quiere, algo le cuesta".








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada