dimarts, 26 de gener del 2010

Primer canvi de sexe a un menor realitzat a Espanya

Una jove de 16 anys ha sigut sotmesa en una clínica privada de Barcelona a la primera operació de canvi de sexe que es realitza en Espanya a un menor.
L’operació no es pogué realitzar en un centre públic per que no hi ha cap en Espanya que contemplen en els seus protocols les operacions de canvi de sexe a menors.
L’operació durà dues hores i la covalència sis dies. Extirparen els testicles i feren una inversió peniana, que consisteix en introduir el teixit del penis per a construir un túnel interior. Amb el gangli es fa un clítoris.
Els pares de la menor transsexual s’ha assabentaren de que la seva filla no podia ser operada fins que complirà la majoria d’edat. Però no esperaren que la menor complirà els 18 anys. Ja que la menor ha estat més d’un any i mig en tractament psicològic i hormonal. Amb la qual cosa, els pares de la menor recorrien a la justícia per fer possible el canvi de sexe, ja que amb una autorització judicial podien fer realitat el canvi de sexe que tant anellava la seua filla.
Aquest es tracta d’un cas en el que el canvi de sexe estaria totalment justificat, el cas no ha presentat dubtes des del punt de vista mèdic.
El cirurgià Ivan Mañero a aquest article dona la seva opinió afirmant que el canvi de sexe es millor realitzar-lo abans de l’edat adulta. També diu que si una noïa de 16 anys es madura per avortar sense dir-ho als seus pares també es deuen autoritzar estes intervencions. Per últim, el cirurgià ens diu que pot haver majors no preparats i menors q si, que l’edat cronològica no es determinant.



Aquesta noticia ens fa veure que cada cop la ciència avança més apressa, i que ja podem elegir, fins i tot, amb quin sexe volem viure. Opine que aquesta cirurgia es un gran avantatge per a tots aquells transsexuals que vuiguen canviar de sexe, però sempre que hi haja un estudi psicològic del pacient. Pense que aquesta operació deu se ser una decisió, per part del pacient, que deu de tenir molt clara per que es un canvi del qual es molt complicat tornar enrere.

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada