dimecres, 11 de març del 2020

Greta Thunberg: "La nova llei climàtica europea és una rendició"

L'activista climàtica Greta Thunberg va criticar durament aquest dimecres la nova Llei Climàtica Europea que ha presentat la Comissió Europea, un full de ruta sense metes vinculants per país que la jove sueca va titllar de "rendició" davant la crisi climàtica.

La nova proposta consisteix en un calendari d'acció que fixa legalment el 2050 com a data límit per descarbonitzar l'economia de la Unió Europea, però que no revisa a l'alça els objectius vigents per al 2030 ni exigeix ​​a cada país de la UE que arribi a la neutralitat climàtica a meitat de segle.

També va retreure que es pretengui que "una llei que ningú ha de seguir" és una llei, o que la UE es presenti com a líder "mentre segueix subvencionant infraestructures per a combustibles fòssils".

La dura intervenció de Thunberg va rebre un llarg aplaudiment dels assistents a aquesta reunió de la Comissió de Medi Ambient, a la qual de forma extraordinària podien assistir eurodiputats que no pertanyessin a aquest organisme i que es va celebrar entre una gran expectació mediàtica.




Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada