dimecres, 11 de març del 2020

Descobriment d'una mini lluna orbitant al voltant de la Terra





El 15 de febrer de 2020 els astrònoms Theodore Pruyne i Kacper Wierzchos buscaven objectes propers a la Terra des de l'Observatori de la Muntanya Lemmon, en Arizona (EUA), quan van descobrir un que els va cridar poderosament l'atenció. Una vegada que ho van investigar a fons, Wierzchos anunciar en el seu compte de Twitter: "GRAN NOTICIA. La Terra té un nou objecte capturat temporalment, possiblement una minilluna, anomenada 2020 CD3. Té magnitud 20 (una forma de mesurar la seva brillantor, que és més gran com més petit sigui el nombre) i l'hem trobat en el marc de l'sondeig Catalina Sky Survey ".


Una minilluna, també coneguda com un objecte capturat temporalment, és una roca espacial que queda atrapada en l'òrbita de la Terra durant diversos mesos o anys abans de disparar-se novament a sistema solar distant, o cremar-se en l'atmosfera del nostre planeta.


L'objecte sembla mesurar entre 1,9 a 3,5 metres de diàmetre i té una brillantor superficial típic dels asteroides rics en carboni. La potencial miniluna probablement ha estat atrapat per la gravetat de la Terra durant uns tres anys i podria sortir a l'abril de 2020, reprenent el seu viatge regular al voltant de el sol.

NOTICIA ORIGINAL


NOTICIA RELACIONADA 1



NOTICIA RELACIONADA 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada