dimarts, 10 de març del 2020

La sang no flueix en l'home de la mateixa manera que en la dona



Segons un nou estudi, els homes i les dones sans tenen diferents característiques de flux sanguini en els seus cors.

Les diferències entre el cor masculí i el femení es coneixen des de fa molt de temps.Els cors de les dones són més petits i bateguen més de pressa que els dels homes, de mitjana. No obstant això, se sap molt menys sobre la forma en què la sang flueix a través dels cors d'homes i dones.

Per al nou estudi, l'equip de David R. Rutkowski, de la Universitat de Wisconsin , va utilitzar una tècnica sofisticada de ressonància magnètica per estudiar les diferències de gènere en el ventricle esquerre, la principal càmera de bombament del cor .Van mesurar diversos paràmetres del flux sanguini mitjançant escanejos realitzats a 20 homes i 19 dones, i els van relacionar amb la funció cardíaca en cada cas.


Les dades van mostrar algunes diferències significatives entre els gèneres. L'energia cinètica va ser significativament major en els ventricles esquerres dels homes. Els resultats d'aquest estudi i els mètodes emprats en ell tenen diverses aplicacions potencials, tal com destaca el Dr. Rutkowski. Una d'elles serà aconseguir una millor comprensió de per què els cors d'homes i dones responen de manera diferent a l'estrès fisiològic i la malaltia.


Noticia relacionada
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada