dimecres, 11 de març del 2020

Els enciams cultivades en l'espai són segures per a la salut i tan nutritives com les de la Terra



Els primers enciams cultivades a l'Estació Espacial Internacional (ISS) van ser acollides amb expectació i curiositat per part dels astronautes. A la primera degustació, Scott Kelly, Kjell Lindgren i Kimiya Yui van assegurar amb certa sorpresa que "estava bona" ​​i que el seu sabor els recordava a el de la rúcula.

Després amanir-la amb una mica d'oli i vinagre, van menjar només una mica perquè calia assegurar-se que aquestes enciams cultivades entre 2014 i 2016 en un hivernacle amb aspecte futurista i cridanera il·luminació fúcsia anomenat Veggie eren comestibles i no suposaven un risc de salut.

"La capacitat de conrear aliments amb un sistema sostenible que resulti segur per a la tripulació va ser crítica a mesura que la NASA faci missions més llargues. Aquest tipus d'enciams poden créixer amb pocs recursos", ha declarat Christina Khodadad, investigadora de l'Kennedy Space Center

I és que, tot i que parlar de conrear vegetals en espai pugui semblar trivial, la producció d'aliments frescos serà important en futures missions de llarga durada, com un viatge a Mart, no ja des del punt de vista nutricional ja que la qualitat, la varietat i el gust del menjar envasada que es consumeix a l'espai ha millorat molt, sinó també des del punt de vista psicològic.


Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada