dimarts, 10 de març del 2020

El fulgor de l'estrella Betelgeuse es debilita.



El fulgor bellament vermellós de Betelgeuse la situava tradicionalment entre les deu estreles més brillants del cel nocturn. No obstant això, a partir d'octubre de l'any passat, la lluentor de Betelgeuse va començar a atenuar-se de manera gradual.

Situada a tan sols 650 anys llum de distància, Betelgeuse és l'estrela supergegant roja més pròxima a la Terra.La massa de Betelgeuse és vint vegades major que la solar, i la seua lluminositat intrínseca equival a la de 140.000 sols.Betelgeuse ha viscut molt menys que el nostre Sol: té uns huit milions d'anys d'edat, a comparar amb els 4.500 milions d'anys del Sol.

Des que la seua lluentor va començar a afeblir-se el passat octubre, astrònoms professionals han estat patrullant des de tots els racons del món mesurant amb la màxima precisió possible tots els símptomes d'aquesta. Les campanyes d'observació de seguida van deslligar els rumors que Betelgeuse podia esclatar com a supernova de manera imminent. Aquesta disminució passa perque una bona part de la superfície està sent ocupada per una gran taca i haja fet que aqueixa zona es refrede, la qual cosa donaria per resultat una disminució en la lluentor.

Notícia Original
Notícia Relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada