dimarts, 10 de març del 2020

PICOR DE COLL, MOCS, TOS...NO ÉS REFREDAT, ÉS LA CONTAMINACIÓ





Respirar es fa cada vegada més costa amunt. Una nova investigació apunta com a culpable de la contaminació. Segons les seves conclusions, les persones que viuen en ciutats amb alts nivells són les que presenten més rinitis severes.

Els investigadors d'aquest treball assenyalen directament a les partícules en suspensió de l'atmosfera, especialment aquelles amb un diàmetre inferior a 2,5 (PM2,5) i a 10 micròmetres (PM10).
En aquest treball s'ha analitzat la informació de 1.408 pacients amb rinitis de 17 ciutats europees: Barcelona, ​​Oviedo, París (França), Anvers (Bèlgica), Umea (Suècia) i Erfurt (Alemanya).

La rinitis és un trastorn de la mucosa nasal que afecta el 20% -50% de la població mundial. Provoca congestió, esternuts, secrecions abundants, irritació i de vegades pèrdua d'olfacte. "Se sap poc dels factors de risc d'aquesta malaltia, tret que està relacionada amb l'asma, una patologia estretament associada a la contaminació de l'aire", comenta a aquest diari Jacquemin. Per aquest motiu "hem volgut comprovar si l'exposició a llarg termini a la pol·lució atmosfèrica també juga un paper determinant i, efectivament, el nostre estudi suggereix que és un factor de risc per a la severitat de la rinitis".


NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2
VIDEO RELACIONAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada