dimarts, 10 de març del 2020

CIENTÍFICS XINESOS DESVETLLEN LA PORTA D’ENTRADA DEL CORONAVIRUS A LES CÈL·LULES HUMANES


Fins ara se sabia que el nou coronavirus fa servir una proteïna en forma d'agulla. Açó obre literalment la porta de la cèl·lula humana perquè el virus introdueixi-hi el seu material genètic. La maquinària cel·lular humana confon aquest material ARN del virus amb, ARN propi. En qüestió d'hores hi ha milions de còpies d'ARN del virus la qual rebenten la cèl·lula i es llancen a infectar altres.


Els virus porten milers d'anys evolucionant al costat de nosaltres i solen escollir vies d'entrada a la cèl·lula que són difícils de tancar o eliminar, ja que sense elles aquesta persona moriria. La proteïna ACE2 té un paper fonamental en la producció de angiotensina, i si la destrueixen el virus s'assegura que la seva porta sempre hi serà.


L'equip de científics xinesos han estat els primers a descriure la forma exacta d'aquesta proteïna humana. Aporten la descripció més detallada a nivell molecular de el primer pas d'una infecció i mostren la forma de desenvolupar anticossos que es puguen unir bé a la proteïna S de virus, bé a la proteïna ACE2 de les cèl·lules humanes i bloquejar així la infecció.El treball descriu diverses mutacions. La proteïna ACE2 també ajuda a produir una altra molècula essencial que també podria funcionar com un tap que impedeix que el nou virus




VIDEO

NOTICIA RELACIONADA
NOTICIA RELACIONADA

NOTICIA ORIGINAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada