dimarts, 10 de març del 2020

Les tortugues marines es senten atretes per l'olor del plàstic.



No corren bons temps per a les tortugues marines, malgrat que han existit per milions d’anys i un exemplar pot arribar a un segle de vida, es troben entre els animals més afectats pel canvi climàtic i l'acidificació dels oceans, les seues closques i altres parts dels seus cossos arriben alts preus en el mercat il·legal d'espècies i l'acumulació de plàstic està provocant la mort de moltes d'elles perquè s’ennuegueno perquè queden enredades.

És freqüent que els biòlegs vegen tortugues que han ingerit grans quantitats de plàstic. Fins ara es pensava que els menjaven al confondre-ho amb preses (les meduses). Però s’ha revelat que no només els atrau la seua forma: a les tortugues marines els agrada l'olor dels plàstics. Alguns experts pensen que és una cosa que es pot donar en altres animals i no només amb les tortugues. Els resultats d'aquesta revelació es basen en un experiment realitzat en una piscina de laboratori amb tortugues babaua. Van utilitzar 15 exemplars joves, als què havien alimentat en captivitat durant cinc mesos. A través d'unes pipetes, van exposar a les tortugues a diferents olors i van gravar les seues reaccions.

Les proves es van fer amb olor de aigua purificada (desionitzada), amb plàstic net i amb menjar de tortuga (com peixos i gambes). Durant l'experiment, els animals no van ingerir cap tipus de plàstic i després de l'estudi els van portar a l'oceà. Els descobriment va ser que aquestes tortugues reaccionaven als olors dels plàstic de la mateixa manera que ho fan amb el menjar, per tant, es suposa que no només es senten atretes al plàstic per la seua forma semblant al seu aliment, sinó també pel olor.

Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada