dimarts, 10 de març del 2020

El mayor estudio realizado hasta el momento revela los factores de riesgo de morir por el nuevo coronavirus



Un equip de científics xinesos ha publicat el major estudi sobre els factors de risc associats a les morts per SARS-CoV-2, el coronavirus que ja ha infectat a més de 100.000 persones al món des de la seva identificació al desembre. Hua Chen, subratlla que la meitat dels pacients analitzats presentava altres malalties, com la hipertensió (30%), la diabetis (19%) i la malaltia coronària (8%). Els seus càlculs mostren un 10% d'augment de el risc de mort a l'hospital per cada any més d'edat de la persona infectada. La mitjana d'edat dels morts és de 69 anys, enfront dels 52 anys dels supervivents.

Els autors, que publiquen els seus resultats a la revista mèdica The Lancet, creuen que les seves dades poden ajudar a identificar aviat els pacients amb pitjor pronòstic. El 2% de les persones que ha contret la malaltia ha mort, segons les xifres de l'Organització Mundial de la salut.El temps d'excreció de virus va ser de 20 dies de mitjana en els supervivents de la Covid-19, en un rang des dels vuit als 37 dies.

La dificultat per respirar va durar 13 dies en els supervivents. I, en el cas dels morts, el temps mitjà fins a la mort va ser de 18,5 dies.


Noticia Original
Noticia Relacionada 1
Noticia Relacionada 2
Preguntas i Respuestas



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada