dimarts, 10 de març del 2020

Nova York estudia construir una gegantina barrera marina per a frenar les inundacions







Resultado de imagen de NUEVA YORK
Les autoritats dels Estats Unit estan estudian el fet de construir una barrera marina per a poder protegir la ciutat de desastres naturals acuatics com : inundacions ,tsunamis ,fortes pluges…


El projecte està pensat per un dels cossos de l'exèrcit el qual diu que col·locant aquesta barrera aquestos desastres aquàtics seran frenats per la gegant barrera per que aquests desastres cada vegada son més freqüents com a conseqüència al canvi climàtic.


Segons el diari The New York Times, es tracta de l'alternativa més radical de les plantejades per aquesta agència i el seu objectiu central és defensar a Nova York d'un nou Sandy, l'huracà que en 2012 va causar enormes destrosses a la ciutat i va deixar desenes de morts.



La seua construcció costaria uns 119.000 milions d'euros i portaria 25 anys, segons les estimacions del Cos d'Enginyers.


La barrera tindria quasi 10 quilòmetres de llarg i estaria composta per un sistema de comportes que, en tancar-se, serien capaces de frenar l'avanç de les aigües cap a la ciutat.

El pla proposa instal·lar la infraestructura en la part més exterior de la badia de Nova York, per la qual cosa aquesta seria invisible des de Manhattan i protegiria a milions de persones, a més de coneguts monuments com l'Estàtua de la Llibertat.


També es diu que hi ha un gran problema ja que quan hi han fortes pluges el sistema de alcantarillat es veu sobrepassat provocant que l’aigua que queda no puga anar fins als rius i acumularse en la ciutat.

La possibilitat de construir la infraestructura sembla, no obstant això, llunyana, perquè per a finançar-la haurien de posar-se d'acord la ciutat i l'estat de Nova York, la veïna Nova Jersey i el Congrés federal i, tots, aportar partides multimilionàries.


NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada