dimarts, 10 de març del 2020

Madrid vol fer classes online des del dilluns durant el tancament de centres pel coronavirus





“El que més preocupa al Govern, després de la salut de les persones, és la qualitat del sistema educatiu”, ha explicat el conseller d'Educació.
El personal docent i d'administració i serveis del sistema educatiu de la Comunitat de Madrid haurà de continuar acudint als centres escolars amb normalitat -excepte el de classes de zero a tres anys-, malgrat que el Govern regional ha suspés totes les classes des d'aquest dimecres i durant quinze dies. Es vol intentar que el dilluns la majoria dels alumnes seguisquen els seus respectius cursos online, usant les plataformes digitals de l'Administració i les que han oferit empreses privades com Microsoft, com ha dit el conseller d'Educació, Enrique Ossorio.


La Comunitat afronta múltiples reptes per a fer realitat el projecte de classes digitals, que afectaria a més d'un milió d'alumnes. Els estudiants que estan en la universitat, o en secundària, estan acostumats a usar les plataformes digitals de l'educació pública regional.
Es tracta, expliquen, que els alumnes entre en una plataforma que es diu Educamadrid, a la qual accedeixen a través del seu correu electrònic. Entren, accedeixen a informació i poden tindre respostes dels seus professors en cas de tindre dubtes. Però tant l'eina com el sistema està encara “en bolquers”, i podria estar en condicions, potser, l'any que ve.


La de suspendre les classes no és l'única decisió presa per la Comunitat per a intentar detindre l'avanç del coronavirus. Entre altres mesures aprovades aquest dimarts, el Butlletí Oficial de la Comunitat Desinfecció inclou la desinfecció diària del transport públic a Madrid: s'aplicarà en tots els trens de Metre i Rodalia, estacions, tot el mobiliari i autobusos, però en principi no afecta al transport discrecional (com a taxis o VTC). També s'ha anunciat tancament dels primers hotels pel coronavirus.

Notícia original

Notícia relacionada
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada