dimarts, 10 de març del 2020

Els enciams cultivats en l'espai són segurs per a la salut i tan nutritius com els de la Terra



Els primers enciams conreades a la ISS van ser acollides amb expectació i curiositat per part dels astronautes. A la primera degustació, van assegurar amb certa sorpresa que "estava bona" ​​i que el seu sabor els recordava a el de la ruca. 

Després de passar-les pel laboratori, científics de la NASA, han confirmat que el consum de la varietat d'enciam Outredgeous  que va créixer en un ambient de gravetat zero és comestible, i té tants nutrients com els enciams que es conreen a la Terra.

I és que, la producció d'aliments frescos serà important en futures missions de llarga durada, des del punt de vista nutricional, de qualitat, varietat i de el sabor del menjar envasada que es consumeix a l'espai ha millorat molt.

Els astronautes van menjar una part dels vegetals, la resta van ser congelats i traslladats a la Terra per sotmetre-ho a anàlisi. El van examinar identificant que no hi havia cap bacteri vinculada a malalties humanes. Ara que saben que la ingesta d'aquestes enciams és segura, avancen que el següent pas serà conrear altres vegetals com pebrots i tomàtes per aconseguir una dieta més rica i variada per als astronautes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada