dimecres, 29 de maig del 2013


Per què no recordem els primers anys de vida

Molta gent, alguna vegada s'haurà preguntat per quina raó no recordem alguns fets dels nostres primers anys de vida o per quin motiu ens costa recordar-los. Un estudi fet per uns científics de Canadà ens dona la resposta.  Aquest fet és degut als alts nivells de producció de neurones durant eixa època.



Paul Frankland i Sheena Josselyn, doctors de l'Hospital per a xiquets malalts en Toronto i la Universitat de Toronto, buscaven el grau d' influència entre el procés de creació de neurones noves amb l'acumulació de memòria.

Les  neurones que es formen de nou, aporten avantatges i perjudicis, augmenten la capacitat per aprendre, però també disminueix de la nostra ment alguns records de la nostra infància.
La neurogènesis en l'hipocamp augmenta abans i després de nàixer i va disminuint quan ens fem xiquets o adults.

Amb aquest estudi van comprovar que hi ha una relació entre el creixement de neurones i l'augment dels records. Per això, quan la nerogénesis augmenta, la nostra capacitat de recordar descendeix. Aquesta falta de records infantils, és coneguda com amnèsia infantil.

Segons un expert en neurociència i salud mental, el doctor Paul Frankland, durant molts anys la amnèsia infantil ha estat un misteri. Abans dels quatre o cinc anys, el nostre hipocamp no té la capacitat de emmagatzemar informació d'una manera estable.

Vídeo
:


Notícia original
Notícia relacionada 1: Amnèsia infantil.
Notícia relacionada 2: Amnèsia infantil: per què no recordem els nostres primers anys?
Notícia relacionada3: Per què no recordem els nostres primers anys.

1 comentari:

  1. És molt curiosa aquesta notícia, sempre m'havia preguntat el perquè de l'amnèsia infantil que patim.
    És una interesant investigació en la què s'ha descubert que la pèrdua dels records de menuts és deguda a l'alta producció de neurones. I, torne a dir, és un tema molt curiós, que sempre ha estat un secret, i perquè és abans dels cinc anys.

    ResponElimina