dimarts, 28 de maig del 2013

Arbre genealógic més gran de cèl.lules humanes.


El cos humà té una amplia gamma de cèl.lules molt especialitzades, com les cèl.ules de la sang, la pell y les neurones. Existeixen més de 250 tipus de cèl.lules diferents. ¿Com están emparentades entre si? ¿Quins factors son únics en cada tipus? ¿Que determina el desenvolupament de una cèl.lula determinada?

L'equip de Heinäniemi i Rudi Balling, ha creat el arbre genealògic més gran dels tipus de cèl.lules humanes, que puede servir como base para el desarrollo de terapias de reemplazo celular. Han disenyat un métode informàtic que utilitza dades biológiques, provenients de grups d'investigació arreu del món, i els analitza. Ho han pogut aconseguir només amb l'ajuda d'ordinadors molt potents, capaços d'analitzar eixa cantitat tan gran de dades.

Molets enfermetats, com el Mal de Parkinson i la Diabetes, es deuen a una alteració de la funcionalitat de les cèl.lules. L'objectiu sería substituir les cèl.lules malaltes o perdudes, per unes sanes. Però, primer hi hauría que coneixer els tipues de cèl.lules i com obtindre poblacions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada