dissabte, 25 de maig del 2013

Aprofitar millor l'aigua dels 10 grans rius del món permitiria generar quasi el triple d'aliments

Un estudi del Challenge Program on Water and Food revela que el problema de l’aigua no es l’escassetat, sinó el mal aprofitament i repartiment d’aquesta entre els països amb mes problemes d’aigua.
El director d’aquest programa declara que l’escassetat de l’aigua no és la principal causa que està fent que es reduisca la producció de cultius, sinó que no aprofitem bé l’aigua, i que amb unes poques millores es podria generar de dos a tres vegades més aliments.
Aquest ha sigut el major estudi que s’ha realitzat sobre conques fluvials d’Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud, zones en les quals 470 milions de persones viuen en condicions de pobresa. 
Aprofundint un poc més, els investigadors han estimat que en països com Xina,Índia o Pakistan, el 23% dels sistemes de cultiu d’arròs estan produint la meitat de la producció total que podrien fer, o que a Àfrica, que utilitzen l’aigua de la plutja, només un 4% de tota l’aprofitable és la que s’utilitza per a l’agricultura.
Altre investigador conclou que contem amb possibilitats prou senzilles per a solventar el problema de la pobresa de milions de persones i tot açò sense esgotar el nostre recurs més volgut, l’aigua.


Notícies relacionades:



1 comentari:

  1. És ben cert que el nostre recurs més valuós, com és l'aigua ,no és aprofitat com toca. Als països menys desenvolupats s´han de realitzar mesures per millorar tot el que es puga el proveïment de l'aigua que utilitzen per a la vida qúotidiana, i no sols en aquests països sinó, també, arreu del món.

    ResponElimina