divendres, 24 de maig del 2013

De 1971 a 2000 el clima s'ha calfat més que en qualsevol altre interval igual dels últims 1400 anys


El clima de la Terra entre el 1971 i el 2000 s’ha calfat més que en qualsevol altre interval de temps com
aquest en els últims 1400 anys, tot degut a les emissions industrials de gasos d’efecte hivernacle. Aquest període de calentament global que segueix avançant ha afectat inclús a la tendencia natural de refredament que s’estava produint des de fa uns segles. 
Aquesta investigación es va fer analitzant diferents dades arreplegades dels anells de creixement dels àrbres, nuclis de gel, etc.
La reconstrucció de les temperatures a Europa permet també veure el context en el que va ocórrer l’onada de calor del 2003, que va provocar la mort de milers de persones i que ademés es considera com l’estiu més calent en més de 2000 anys.
Per contra, els períodes més freds entre el segle IX i el segle XX van ser prou forts al coincidir dos circumstàncies, una activitat solar débil i una altra activitat volcánica que va alliberar materials a l’atmostera creant una fina capa que reduïa la quantitat de llum recibida per la Terra.


Noticies relaciones:

1 comentari:

  1. Efectivament el clima ha augmentat durant els últims anys i és impactant com avança el canvi climàtic. Jo crec que hauríem de prendre cosciencia i ajudar a cuidar el planeta, per exemple reduint la contaminació atmósferica ja que l'únic que fa és augmentar més el canvi climàtic.

    ResponElimina