dissabte, 4 de maig del 2013

Amor de mare primat


La teoría de l’Eva mitocondrial afirma que tots els éssers humans actuals venim d’un mateix grup de dones que  van viure fa uns  190.000 anys a la zona occidental del continent Africà. El punt clau d’aquest tret el trobem a l’ADN que ha sigut trasmes per via materna.
En la majoria dels mamifers la responsabilitat de cura la poseeix la mare. La teoría clàssica afirma que les dones poseeixen aquesta cura perque els homens no són fiables, ja que aquestos senten la necesitat de caçar, lluitar, anar-se’n amb altres dones, i açò proporciona escasa seguretat . 
La maternitat és un sistema d'inversió parental clau per a la nostra adaptació que no posseeixen totes les espècies del Regne Animal. 
Gràcies a l’existència de la cura de la mare, els primats són el que són avui a dia. 
En una visita recent al Bioparc de València, el biòleg responsable de primats Rubén Pardo, explicà que, una femella ximpanzé solia posar límits al comportament de la seva cria Kimbo. Kimbo tenia la mala costum de fer demostracions de força que copiava dels adults, però que eren perilloses ja que no corresponien a la seva edat ni poder. Mirinda solia parar d'arrel aquestes conductes agafant, donant-li a entendre que no era el més adequat. És perillós despertar l'agressivitat d'altres mascles adults si no pots fer-hi front.
A més, cal aprendre a defensar-se i obtenir recursos de l'entorn. Aquesta flexibilitat tan característica de l'espècie humana suposa un avantatge en ambients canviants i complexos, ja que podem aprendre de l'experiència d'altres, però també és un desavantatge perquè depenem molts anys d'individus que han d'invertir gran quantitat de temps i energia en nosaltres.







Altres Noticies Relacionades



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada