diumenge, 12 de maig del 2013

LES CONSEQÜÈNCIES DEL SEDENTARISME

El sedentarisme és  la segona amenaça de salut pública (després del tabaquisme) als EEUU, ja que l’exercici no sol formar part de la vida oriental. Per això augmenten les malalties cròniques com la hipertensió o el mal d’esquena son. Entre altres, ser sedentari acurta la nostra vida. Segons un estudi nord-americà publicat en BMJ Open, si a partir de hui passarem tres hores menys seguts i vérem la televisió un màxim de 2 hores, viuríem 3anys i mig més. I d’acord amb el British Journal of Sports Medicine, 6 hores al dia veient la televisió, acurtaria 5 anys la nostra vida.

El sedentarisme també augmenta la gana. Pareix contradictori, però si estem massa temps inactius, deixem de secretar irisina, una hormona descoberta a la Escola de Medicina de Harvard (EE UU) que, entre altres coses, s’ocupa de que les cèl·lules de grassa blanca (causen obesitat) es convertisquen en grassa bruna.





Redueix la qualitat del semen. Segons un estudi de la Universitat de Córdoba publicat en la European Journal of Applied Physiology, els homes sedentaris ejaculen en menys volum, tenen espermatozoides mes lents o escassos, i menys quantitat de testosterona i d‘altres hormones implicades en la formació d’esperma.



Notícia Original


Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada