diumenge, 26 de maig del 2013


La neteja dental reduïx el risc d'atacs de cor

Un estudi presentat pel  Congrés de l'Associació Americana del Cor comprovà que fer-se una neteja bucal en el dentista,  és molt saludable, ja que redueix fins un 24% la possibilitat de patir un atac al cor, i un 13 % el risc de vessaments cerebrals.

L'estudi es va dur a terme per uns investigadors taiwanesos, que durant set anys van analitzar 10000 pacients sense cap mena de problema coronari i  on van  comprovar com de relacionada estava la visita al dentista i la disminució de patir un atac al cor.

Per això, els investigadors consideren que hi ha una clara relació entre les dents i el cor, encara que en aquest estudi no  es van tindre en compte altres factors que també afecten al cor com són el pes o el tabac. La inflamació en les dents o en qualsevol part de la boca, està causada per bacteris que poden arribar a produir problemes cardíacs greus, per això és molt important la neteja professional.

Una altra investigació va demostrar que la malaltia periodontal  ajuda a predir si una persona tindrà una fallada cardíaca i en quin grau.

Amb aquest estudi diuen que és necessari anar una vegada a l'any al dentista.

Vídeo:



2 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut interessant, he buscat informació sobre aquesta i m'ha aparegut la mateixa informació, que les enfermetats bucals originades per mala higiene poden afectar al cor

    ResponElimina
  2. Una noticia molt interessant! El percentatge amb el que es redueix la possibilitat de patir un atac al cor es bastant elevat considerant que es gairebé una quarta part de possibilitats de reduir les possibilitats de allò que pot acabar amb la nostra vida.
    Aquí et deixe un vídeo que m'ha resultat apropiat sobre la importancia de la salud bucal:
    http://youtu.be/ExsQemGGS0U

    ResponElimina