miércoles, 22 de mayo de 2013

El Govern rebutja l'accelerador de partícules de Huelva


El projecte de l'accelerador  de partícules promogut per la Universitat deHuelva, per a la lluita contra el càncer, ha sigut rebujat pel Govern a la modificació del pla inicial, que era inviable per falta d'espai. 

La Universitat ha hagut de renunciar al pla financer i busca fons per mantenir el projecte, que costa 26 milions d'euros.

La Universitat de Huelva reclamar al Ministeri d'Economia i Competitivitat la modificació del projecte i l'ampliació del termini d'execució. Però aquest ha rebutjat aquesta petició i la Universitat ha hagut de renunciar al finançament.

El secretari d'Organització del PSOE, Jesús Ferrera, va retreure al Govern la seva negativa a concedir la pròrroga i que hagi obligat a la Universitat a renunciar als ajuts. "Es perd una oportunitat d'inversió en investigació pionera que situaria Huelva al capdavant d'Europa", va afirmar.

El PP va al·legar que el Govern ha rebutjat el projecte per "qüestions merament tècniques" i ha subratllat que la Universitat està en contacte amb l'Executiu per recuperar el projecte. La Universitat d'Huelva també va insistir en la negociació.

A la Unió Europea hi ha uns vuit acceleradors lineals de partícules i de les característiques del previst a Huelva només n'hi ha un a Catalunya.
No hay comentarios:

Publicar un comentario