dissabte, 25 de maig del 2013

La Comunitat Valenciana ha aconseguit 127 banderes blaves per a les platges i ports.



La bandera blava és un distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Els criteris per obtindre aquesta bandera en platges són entre altres:

-No poden afectar l'àrea de platges abocaments industrials ni aigües residuals.
-Hi ha d’haver un nombre adequat de socorristes i/o equip de socorrisme disponibles a la platja.
-S'ha de reforçar estrictament la regulació pel que fa a gossos i altres animals domèstics.
-Cal que hi haja papereres disponibles a la platja o prop d'aquesta en quantitats suficients, i han de ser regularment mantingudes i buidades. 




 

Aquest any La Comunitat Valenciana ha aconseguit 127 banderes blaves per a les platges i ports. De les 10 noves banderes que s'han aconseguit a Espanya, set es troben a la Comunitat Valenciana. La xifra suposa que una de cada cinc banderes blaves que s'han concedit a Espanya es trobe en terres valencianes, segons han explicat el secretari autonòmic d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Joaquín Vañó, i el director general de l'Aigua, José Alberto Comos. 




 Alacant ha rebut 58 banderes blaves per a platges i 12 per a ports, amb la qual cosa es converteix en la província espanyola amb més reconeixements per la qualitat de les seues aigües i instal · lacions.
Es considera que aquest reconeixement és un "estímul" per l'Administració a l'hora d'aconseguir que les platges i els ports compleixin la normativa europea vigent. 

NOTICIA ORIGINAL 
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada