divendres, 24 de maig del 2013

La qualitat de les aigües espanyoles.


La qualitat de l'aigua a les zones de bany d'Espanya supera la mitjana europea i compleix en un 95% amb els estàndards que fixa la Comissió Europea. Del total de 2.156 zones destinades al bany , 1.786 (el 82,8%) arriba a un nivell d'excel · lència, d'acord amb els criteris que fa servir la UE per avaluar els estàndards en tots els estats membres.

La qualitat de l'aigua a Espanya és molt més gran en les zones de costa que a les d'interior.
Al 2012 sis platges i cinc zones d’interior es van tancar pe no complir amb els requisits mínims.
Encara que el nivell d'excel · lència ha augmentat, també s'ha incrementat el nombre de zones de bany tancades, tant a la costa com a l'interior.
Com a conseqüència , España ja ha adoptat el nou sistema de control de qualitat de les aigües destinades al bany. Les autoritats competents han de prendre una mostra de l'aigua abans que s'iniciï la temporada de bany i, un cop aquesta ha començat, la periodicitat dels controls no ha de ser inferior a 35 dies.

Per un altra banda., Xipre i Luxemburg són els països amb millor mitjana, amb un 100% de les seves zones qualificades com excel · lents. En la banda oposada, Bèlgica és el país amb pitjor qualitat de les aigües.


-Noticies relacionades:

-Vídeo.

1 comentari:

  1. M'agrada aquesta noticia perque podem veure com l'aigua de les platges encra que ve del mar está contaminada per la nostra culpa;jo crec que en la qualitat de l'aigua espanyola tenim mol que millorar

    ResponElimina