diumenge, 19 de maig del 2013

Emetre llum en el cervell per generar plaer


Usant un dispositiu electrònic en miniatura implantat al cervell s'ha demostrar que provoca la sensació de plaer provocada per coses com menjar saborós o el sexe. 



Les aplicacions d'aquest nou descobriment teccnològic estan al camp de neurologia, però s'està plantejant el fet de en un futur usar-la en éssers humans només per donar plaer. 

Els investigadors van desenvolupar dispositius diminuts que contenen LEDs de la mida de neurones individuals. Aquesta llum pot activar a certes neurones modificades, per a que alliberin dopamina.

L'equip de Michael R. Bruchas de la Universitat Washington i John A. Rogers de la Universitat d'Illionois va implantar els dispositius en el cervell de ratolins que tenien modificacions genètiques que permetien activar i controla algunes de les seves neurones mitjançant la llum. 

Aquesta nova tècnica d'estimulació ajudarà a identificar i cartografiar circuits cerebrals implicats en conductes complexes associades al son, la depressió, l'addicció i l'ansietat. 

Conèixer quines poblacions de neurones participen en aquestes conductes complexes permetrà localitzar neurones específiques que no estiguin funcionant bé en casos de depressió injustificada, dolors sense causa física, addicions i altres transtors, i també permetrà actuar sobre aquestes cèl·lules. 


Noticia original. 

Noticies relacionades:
-Logran generar la sensación de tacto con un implante cerebral y luces infrarrojas. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada