dissabte, 4 de maig del 2013

Obtingut un virus de grip amb alta mortalitat i capacitat de transmissió


Un laboratori xinés, guarda en les seves instal·lacions el patogen perfecte: combina l'elevada letalitat del virus de la grip aviària del 2003 (l'H5N1) amb la facilitat de transmissió (almenys entre cobais) de la que ara es denominar nova grip o grip A del 2009, un H1N1.
Chen Hualan, la investigadora,  ha pres l'H5N1 com a base, i li ha anat introduint gens de l'H1N1. Ella ho ha fet en laboratori, però la idea és que és una cosa que pot succeir en la naturalesa si tots dos virus coincideixen en un mateix hoste. No oblidem que l'H5N1 no ha desaparegut. Ha provocat moltissimes morts tant en animals de les granges del sud est d’asia com en persones. També recordem que, l'H1N1 ja va demostrar la seva capacitat de propagació en 2009, quan d'un focus a Mèxic es va expandir a tot el planeta en tres mesos. 
El que ha fet Chen ha estat intercanviar gens sencers de l'H5N1 pels de l'H1N1 i va crear fins a 127 virus recombinants. Aquest procés és habitual en la naturalesa, i és una de les maneres en que els virus s'adapten i modifiquen . Els virus de la  grip només tenen vuit gens, i són bastant promiscus: quan coincideixen amb un congènere, s'interrelacionen, és a dir ,comparteixen material genètic.
 La por que existeix és que algun grup terrorista pugui intentar fabricar una arma bioquímica seguint els treballs de . 
La investigadora xinesa afirma que el seu objectiu és avançar-se a un risc possible. El H5N1 segueix actiu a Cambodja, Vietnam, Xina i Egipte, i tots aquests països són territoris que també ocupa l'H1N1. Tenir un model per investigar abans que hagi exemplars a la natura pot ser útil si el patogen no escapa de les instal·lacions.



Altres notocies relacionades

La OMS asegura que la nueva cepa de gripe aviar es 'una de las más letales'

Descubren una variante del virus de la gripe aviar contagiosa y mortal para el ser humano

Ascienden a 24 los casos de gripe aviar en China




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada