dilluns, 13 de maig del 2013

A MÈXIC, REFRESCOS EN COMPTE D’AIGUA

A Mèxic, la diabetis ha matat a mig milió de persones en els últims 7anys. Segons un estudi de la Universitat de Harvard, les malalties pel consum de refrescs causen més morts que en altra part del món i és el país llatinoamericà on més gasosa es beu, cosa que s’explica amb la falta de accés al agua potable que obliga a les famílies a sobreviure amb refrescs.

D’acord amb les dades del Consejo Nacional de Evaluación de la Política de Desarrollo Social (Coneval) el 46,5% de mexicans, viuen en situació de pobresa. 7 de cada 10 persones i 1 de cada 3 xiquets tenen sobrepès. Als llocs més recòndits, es possible fer-se dos litres de gasosa y unes bosses de creïlles. “No es fàcil trobar fruites y verdures, però sí els productes de qualsevol tendeta de una zona urbana de Mèxic”, explica Yuritzin Flores, directora de campanyes de Oxfam México.

El consum diari de 355 mL de refresc augmenta un 60% les possibilitats de obesitat. Beure 1L al dia incrementa el risc de tenir diabetis en un 25%. L’índex de mortalitat de diabetis mellitus 2 va passar de ser la novena causa de mort en 1980 a la segona en 2010.

Una iniciativa de llei buscava gravar con un 20% de impost a las begudes gasoses però s’argumentava en contra ja que la taxa impediria a milions de famílies amb pocs ingressos a comprar aquestos productes. “El Govern deuria estar preocupat de que els seus ciutadans conten amb aigua potable”, diu el president honorari de la Fundació Mídete.




Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2


Vídeo:

1 comentari:

  1. A questa noticia em pareix molt interesant perquè a més de que els habitans de Mèxic (o d'on sigas) veguen refrescos peque els agrades, moltes vegades ho fan perque no tenen altra opció. En aquells llocs del món on no apleguen aliments de primera necesitat, ni midicines, ni gran quantitat de recursos, sempre podras beuret una coca-cola.

    ResponElimina