dilluns, 20 de maig del 2013

Per què cuinem els aliments?

Una quantitat considerable d'aliments són essencialment els que contenen cel·lulosa i midó.

Les proteïnes de la carn d'animals terrestres i aquàtics poden ser digerides amb alguna dificultat. Els membres de la tribu Masai solen menjar carn crua de boví. El nostre sistema digestiu, després mil·lennis de cuina, no digereix bé les cadenes llargues de proteïnes , hidrocarburs i greixos. D'altra banda digereix de meravella les cadenes curtes, glucosa i sacarosa.

El professor Antonio Ruiz de Elvira visita la cuina de la cafeteria de Cosmocaixa per a explicar per què necessitem cuinar els aliments per menjar-los.

La idea de la cuina és trencar les cadenes llargues de més de 12 carbonis en cadenes curtes que són fàcilment digeribles. Per això fem servir la calor que en elevar la temperatura de les substàncies, en subministrar energia, trenca les molècules grans i les converteix en molècules digeribles.

La temperatura és la mesura de l'energia mitjana de les molècules en un conjunt d'elles. Alta temperatura vol dir moviments intensos de les molècules, que acaben trencant. Si a més barregem sabors entre si, vam aconseguir convertir els aliments en substàncies digeribles i amb sabors agradables.


Video
Noticia Original
Noticia Relacionada
Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada