diumenge, 26 de maig del 2013

El 95% de les zones de bany a Espanya supera el test de Brussel · les

La qualitat de l'aigua a les zones de bany d'Espanya supera la mitjana europea i compleix en un 95% amb els estàndards que fixa la Comissió Europea. Del total de 2.156 zones destinades al bany identificades (tant costaneres com en zones d'interior), 1.786 (el 82,8%) arriba a un nivell d'excel·lència, d'acord amb els criteris que fa servir la UE per avaluar els estàndards en tots els estats membres. Altres 264 zones obtenen un aprovat, amb qualitat "suficient o bona", mentre que 81 (un 3,8%) no compleixen amb els requisits mínims.
La qualitat de l'aigua a Espanya és molt més gran en les zones de costa que a les d'interior. Així, un 86,8% de les platges van obtenir en 2012 una nota d '"excel.lent", mentre que en els rius, pantans i embassaments, només el 46,1% aconseguia la màxima nota.
Durant l'any passat es van tancar sis platges i cinc zones d'interior per no complir amb els estàndards mínims de qualitat, segons l'informe que ha presentat avui l'Executiu comunitari. Encara que el nivell d'excel • lència ha augmentat, també s'ha incrementat el nombre de zones de bany tancades, t
ant a la costa com a l'interior.
Les platges tancades van ser Mutriku (Guipúscoa), Cala Martina (Eivissa), Pous (Fuerteventura), Bocabarranco (Las Palmas), Sant Felip (Las Palmas) i Gavines (Santa Creu de Tenerife). Les zones d'interior que tampoc van ser considerades aptes per al bany es van trobar a l'embassament Rosarito (Toledo), la deu Aigua Salada (Navarra), l'embassament de La Viñuela (Màlaga) i dues zones del riu Xúquer (Conca).





Altres noticies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada