dissabte, 25 de maig del 2013

L'espai, un abocador.


El continu creixement de les deixallesespacials és una amenaça cada vegada més gran.
Tots els objectes fets per l'home presents en l'espai són el resultat dels quasi 5.000 llançaments duts a terme per les potències espacials. Al voltant de dos terços dels objectes catalogats han originat ruptures d'òrbita, explosions i col·lisions.

Heiner , cap de l'oficina d'escombraries espacials de l'ESA, explica que les col·lisions de satèl·lits amb fragments de més de 10 cm serien catastròfiques: l'alliberament de núvols de residus perillosos podrien causar col·lisions encara més catastròfics, podent donar lloc a l'augment de les deixalles en algunes òrbites.

"L'ESA, com la tecnologia espacial i l'agència de les operacions, ha identificat el desenvolupament de tecnologies d'eliminació d'actius com un objectiu estratègic."
Per a poder combatre aquestes catàstrofes ,La 6a Conferència Europea sobre Escombraries Espacial es celebrarà per presentar i discutir els últims resultats, definir les futures orientacions de la recerca i l'eliminació de runes actives.

NOTICIA ORIGINAL

-Noticies relacionades:
La Escombraries espacials canviaren l'òrbita del nanosatèl·lit equatorià.
Les escombraries espacials que orbita la Terra arriba als 16.530.

-Video:


2 comentaris:

  1. Com molt bé s'ha explicat a la notícia, estem convertint l'espai en una abocador, ja que tots els objectes que llancem a l'òrbita, quan deixen de funcionar continuen ahí, i no es fa res per intentar reduir la quantitat d'objectes en suspensió, la qual cosa pot provocar conseqüències catastròfiques com s'ha dit. Es deuen de prendre mesures immediates.

    ResponElimina
  2. La conclusió que obtinc d'aquesta noticia es que l'ésser humà som una espècia de plaga destructora que ho arrasa tot, i d'aquesta manera acabarem amb tot. Per últim dir que aprofitem per veure les estreles perque pense que els nostres fills no sabran mai el que es, de tantes deixalles espacials que hi hauran...

    ResponElimina