dimecres, 29 de maig del 2013

La crisi afecta a Atapuerca


Segons Eduald Carbonell, un directiu de la Fundació de Atapuerca, la crisi econòmica els ha obligat a reduir aquest any el nombre d'investigadors i la duració de la campanya d'estiu d'Atapuerca. Segons Carbonell, aquest any es compta amb l'estructura mínima per fer funcionar la campanya. Aquesta tindrà lloc durant l'1 i el 28 de Juliol i només hi haurà un centenar de persones involucrades. També desapareixen els estudiants que solien ajudar als treballs en les coves.

Encara que la Junta de Castella i Lleó ha mantés l'assignació de 50.000€ per als treballs als jaciments, donat que han sofrit certes imposicions per part de l'Estat pel que fa a la gestió dels diners, aquests no són suficients per mantindre el ritme d'anys anteriors. Aquests també afectaran als treballs posteriors d'investigació.

Carbonell també ha confirmat que promocionaran les visites a Atapuerca amb mesures com la distribució de fulls informatius a diversos centres o descomptes per a centres educatius.

Vídeo relacionat: Documental sobre Atapuerca i la seua relació amb l'evolució dels humans:



Notícia original

Notícia relacionada: Consellera de Castella i Lleó rebutja que els fòssils d'Atapuerca vagen a un centre d'investigació en Burgos
Notícia relacionada: El tren turístic Al-Andalus farà parada aquest estiu en Atapuerca

1 comentari:

  1. M'ha cridat molt l'atenció aquesta notícia ja que relaciona l'actual situació en que es trova el nostre país. A més, crec que seria molt útil perquè és roïn per a una de les coses més representatives de la prehistòria a Espanya, així que hi convertiria al nostre país en mala reputació fent referència a la geologia.

    ResponElimina