diumenge, 26 de maig del 2013

Espanya s'enfronta a multes milionàries de Brussel · les per la contaminació


La Comissió Europea no creu que Madrid sigui capaç de reduir els seus nivells de contaminació abans de 2015. Per això li ha denegat la pròrroga de cinc anys que l'alcaldessa Ana Botella va sollicitar després d'admetre que la capital incomplia els límits de diòxid de nitrogen-gas tòxic que procedeix bàsicament del trànsit que Brussel·les obliga a respectar des de l'any 2010. La Comissió demana "mesures de reducció de la contaminació més estrictes" a l'Ajuntament madrileny.  
La normativa permet als Estats membres sol·
licitar pròrrogues de cinc anys, però les condicions per atorgar són molt estrictes. Els països han de demostrar que han fet tot el possible per complir a temps, és a dir, el 2010, i han de presentar un pla de qualitat de l'aire eficaç i realista que permeti assegurar que arribaran a 2015 amb els deures fets. Ni Madrid ni Barcelona han estat capaços de demostrar que, en cas de tenir més temps, podran complir.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer públic al febrer un informe en què recomanava endurir la legislació anticontaminació després de revisar desenes d'estudis científics i concloure que els efectes negatius de la contaminació sobre la salut de les persones són encara pitjors del que es creia fa vuit anys. La Comissió Europea, que va ser la que va encarregar l'estudi i el cofinançar, va anunciar al seu torn que revisarà els límits permesos, per rebaixar-los. 



Altres Noticies Relacioades:






1 comentari:

  1. Opine que aquesta és una noticia molt interessant, ja que és una problema que tenim davant dels nostres ulls en el nostre dia a dia, i ni ens adonem del que fem. La contaminació és un problema molt greu que afecta al planeta, i a la salut de les persones directament. Per això, estic d'acord amb la OMS, i pense que deurien de posar-se més estrictes amb el tema del reciclatge, i de contaminar menys. De segur que eixiriem tots guanyant.

    ResponElimina