dijous, 30 de maig del 2013

Els pares del bosó de Higgs, premi Príncep d'Astúries de Investigació

El físic teòric Peter Higgs i el belga François Englert , han obtingut el premi Príncep de Asturies de investigació  Ciéntiffica i Tècnica , per el descobriment del bosó de Higgs

Englert i Giggs en 1964  van predir al mateix temps i de manera independent la existencia del bosó de Higgs , 50 anys després el CERN va anunciar que el bosó existeix.
El descobriment  fou important ja que  desde aquest moment es va conèixer un poc millor el funcionament de l’univers , per a descobrim el bosó van construir el LHC 


El bosó ajuda a explicar per què existeix la masa de les particules elementals. Si el electró , no tinguera  masa no es formarien els atoms i sense atoms no existirien les estreles , les persones i els planetes.

Noticia original

Noticia Relacionada1:

Noticia Relacionada2:

Video 

2 comentaris:

  1. Es una notícia molt interesant, també està ben redactada, això fa que siga més comprensible, el video també esta ben relacionat amb la notícia.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt aquesta notícia, perquè, aquest tema a mi m'interessa molt i a més està molt ben redactada. Veig molt just que dos grans científics com Higgs i Englert hagen guanyat premi Príncep de Asturies de investigació Ciéntiffica i Tècnica ja que van fer un descobriment molt important per a la ciència.

    ResponElimina