dijous, 16 de maig del 2013

Clonació de cè·lules humanes.

Científics nord-americans han aconseguit per primera vegada cèl·lules mare embrionàries amb el mateix ADN d'un adult, és a dir, cèl·lules clonades.

Des que es va  clonar a l'ovella ''Dolly''les cèl·lules humanes s'havien resistit a aquesta tècnica.La tècnica tenia algunes difucultats perquè els embrions son més delicats que els de altres animals. Però tot i així, es va aconseguir gràcies a que el nucli de l’òvul es va extraure en la metafase i després de la fusió es va estimular al óvul amb descarreges elèctriques i medicaments.

El procés procés d’aquesta clonació consta de set parts o passos:
  • Es va obtenir una cèl·lula de la pell d'un donant.
  • A l’òvul d'una donant se li va extreure en nucli amb l'ADN.
  • La cèl·lula de la pell es va inserir sota la membrana de l'ovòcit. Ambdues cèl·lules es van fusionar amb l'ajuda dels científics.
  • Quan el nucli de la cèl·lula de la pell es va fusionar amb l'òvul, aquesta va començar a desenvolupar-se com si hagués estat fecundat.
  • El desenvolupament embionari es va aturar per obtenir cèl·lules mare. I aquestes cèl·lules mare es poden aplicar a les clonacions d'éssers humans, implantant-se en l'úter de la mare i així naixent un clon genèticamente idèntic al donant de la cèl·lula de la pell.
  • Es van conrear les cèl·lules mare. En les condicions adequades podrien arribar a convertir-se en qualsevol tipus de cèl·lula humana.
  • S’han obtingut tres tipus de cèl·lules adultes (cèl·lules nervioses, cèl·lules hepàtiques i cèl·lules cardíaques) que es podria utilitzar en el tractament de malalties i no hauria rebutjos.

2 comentaris:

  1. Aquesta Notícia l'ha resumida molt be. Aporta informació necessaria i està ben estructurada. Gràcies a la notícia m'he assabentat d'aquesta.

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia hem sembla molt interessant llevat d'altres.
    El fet de poder clonar cèl•lules humanes embrionàries suposa un gran avanç en quant a tot el relacionat amb la genètica, i la salut.

    M'ha paregut una notícia molt important, i ben elaborada.

    ResponElimina