dimecres, 26 de març del 2014

La tardor-hivern més sec



"Venim ja d'un hivern molt càlid i sec", ha recordat el delegat de L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET)
, Jorge  Tamayo

La Comunitat Valenciana ha registrat de setembre de 2013 fins febrer, un 70% Menys de les precipitacions normals segons ho explicava hui Tamayo, despres de fer  el balanç hídric   dels darreres mesos i de dir que ha plogut un 60% menys del normal i on la  mitjana de temperatura tambié ha variat de 0,7 º C a 9,1 º C .
La escassetat de plujes afecta molt al risc d’incendis i durant ple hivern , les autoritats han alertar de màxim perill per incendis.

A l 'Aeroport de Manises, el vent d'oest va tenir direcció terral en quasi tots els dies, quan l'habitual és que bufe la meitat d'aquests ;  amb aixó és clara la diferència entre Galícia (on ha plogut 90 vegades més que a la C.Valenciana.

Això suposa un "contrast terrible" amb el vessant altántica. i , gràcies a que no s'ha produït  a tot espanya els embassaments de la Comunitat estan "bastant bé" per ara .

Ara bé , a la primavera , segons el delegat, s'esperen temperatures superiors  als  20 -25 graus ; ja que com havía dit amb anterioritat aquest:

"Després d'un hivern sec, és obvi que no es garanteix una primavera plujosa",


Noticica original :

Noticia relacioanda :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada