diumenge, 9 de març del 2014

Un virus reviu despres de 30.000 anys congelat a Siberia

Un virus reviu despres de 30.000 anys congelat a Siberia

 Un Grup d'investigadors ha trobat el virus més gran de la història : Pithovirus sibericum ( mesura 1,5 μ de longitud ) . Ha estat 30.000 anys sota el gel de Sibèria i acaba de ser reactivat en un laboratori .

Encara que es trobava a 30 metres de profunditat entre les capes gelades de la tundra siberiana , conegudes com ' permafrost ' , allunyat de la llum i de l'oxigen , el seu material genètic s'ha mantingut en perfecte estat de conservació .



Pithovirus ha estat latent durant, almenys , 30.000 anys , fins que els científics que l'han rescatat utilitzar amebes - un organisme unicel • lular - per comprovar si encara podia comportar-se amb normalitat .

 Durant les 12 hores següents a la seva reactivació , « el virus es va introduir en l'ameba i es va multiplicar centenars de vegades . L'ameba va morir per trencament [ denominat cicle lític ] i va aparèixer una nova generació de virus »

L'escalfament global contribueix a que poc a poc es fongui el gel de les capes superficials del permafrost , així que cada any es van desenterrant microorganismes , alguns desconeguts .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada