diumenge, 2 de març del 2014

Sequera en les Cataractes de l'Iguazú

El cabal de les famoses cataractes d'Iguazú està disminuint per la intensa sequera que afecta tant al Brasil, Argentina com a Paraguai. Aquesta disminució ha provocat la desaparició d'algunes cascades del costat brasiler i ha deixat al descobert les pedres de la famosa zona batejada com 'Garganta del Diablo', que està a la frontera entre Argentina i Brasil. De fet, els turistes se sorprenen en veure les pedres ocultes.


Una de les set meravelles del món està en perill però a pesar de les greus sequeres les Cascades del Iguazú no han deixat de rebre visites de turistes.

La quantitat d'aigua que cau actualment per segon és la tercera part dels 1.500.000 litres habituals, segons un informe publicat pel Parc Nacional d'Iguazú (Argentina). L'informe també detalla que pel salt d'aigua tan sols corren  600.000 litres d'aigua per segon.

Aquesta oscil·lació produeix erosions en els barrancs i genera altres problemes ambientals, que pot afectar negativament l'alimentació dels peixos dels rius Iguazú i Paranà. També es pot alterar el cicle de reproducció dels caimans 'yacarés' i de les tortugues, entre altres espècies aquàtiques.

Segons els experts, a la zona humida del voltant habiten més de 2.000 espècies de plantes a més de tapirs, óssos formiguers gegants, micos aulladors, ocelots, jaguars i caimans. Les enormes roques de basalt, de 80 metres d'altura i de 2.700 metres d'ample van ser declarat Patrimoni Natural de la Humanitat per la UNESCO l'any 1984 i van formar part del grup 'Set meravelles del món' l'any 2012.


Noticia original
Noticies relacionades:
http://noticias.terra.com/america-latina/la-sequia-amenaza-seriamente-a-las-cataratas-del-iguazu,d292e66ecc574410VgnVCM20000099cceb0aRCRD.html
http://www.opinion.com.bo/opinion/articulos/2014/0226/noticias.php?id=121120


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada