diumenge, 2 de març del 2014

H&S el xampú que desforesta les selves

El xampú H&S i altres productes d’higiene personal estan fets per la multinacional Procter & Gamble(P&G).Però el que queda amagat d’aquests productes és la manera com els fan.

Com tots sabem, l’oli de palma és un ingredient fonamental en la fabricació de detergents,xampús,cosmètics..., i el problema no és aquest ingredient sinó les plantacions que hi ha, que produeixen la desforestació de les selves i boscos.
Segons una investigació de Greenpeace realitzada l’últim any, han pogut verificar que aquesta multinacional s’abasteix de l’oli de palma de proveïdors relacionats amb la desforestació. També les grans plantacions d’aquest ingredient estan relacionades amb la mort d’orangutans i altres animals propis de la zona. 
En una de les zones on més tala d’arbres i incendis ha hagut és a Indonèsia i per tant una de les zones on més desforestació s’està produint i de la qual s’abasteix P&G. La tala massiva d’arbres està afectant al terreny al igual que els incendis que a més l’any passat van produir molts problemes respiratoris en la població.

Moltes empreses com Kellogg’s,L’Oréal i Nestlé entre altres ja s’han compromès a eliminar la destrucció de selves  de les seues cadenes de subministrament.


Noticies relacionades



Vídeo


1 comentari:

  1. És interessant saber d'on vénen aquests productes que utilitzem diàriament. Ens agrada consumir i la majoria de vegades no ens importa d'on prové. Però per a això estan els estudis que ens ho mostren.
    Malauradament, aquests productes que ens agrada tant consumir solen causar greus efectes en la natura.
    Molt bona notícia, sempre va bé saber els desastres que produïm a la natura per intentar frenar aquest consum.

    ResponElimina