dissabte, 22 de març del 2014

Revelen la raó precisa dels beneficis de la xocolata negra


Sempre hem escoltat que la xocolata negra tenia certs beneficis per a l’organisme, però no es coneixia la raó fins ara. Han trobat dos tipus de bacteris a l’intestí: els bons, com són el bifidobacterium i els bacteris de l'àcid làctic, els quals creixen i fermenten generant compostos antiinflamatoris; i els roïns, com  E.coli, que generen malestar.
Aleshores, els compostos antiinflamatoris fabricats per els bacteris bons, són absorbits per l’organisme, reduint el risc d’accidents cerebrals o cardiovasculars.
L’equip de la Universitat Estatal de Louisiana ha provat tres tipus de xocolata en un conjunt de tubs d’assaig modificat que simulava el tub digestiu. La catequina i l’epicatequina son uns compostos polifenòlics i antioxidants que conté un ingrdient de la xocolata negra, el cacau en pols. Aquests son mal i difícils de digerir però quan arriben al cólon i es troben amb els bacteris bons es fan amb ells. Així, la fibra de l’intestí es fermenta i els grans polímers es metabolitzen en molècules més menudes més fàcils d’absorbir i presenten una activitat antiinflamatòria. Aquesta combinació ajuda a millorar la salut general d’una persona, ja que quan s’ingereix xocolata augmenten els bacteris bons i disminueixen el microbis no dessitjats.
John Finley, el coordinador de la investigació ha explicat que si la xocolata es combina amb frutes com la magrana és mes saludable, i eixe será el següent pas per a la indústria de la xocolata.

Notícia original
Notícies relacionades:
Resolt el misteri dels beneficis del xocolate negre
Els beneficis del xocolate negre gràcies a la flora intestinal
Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada