diumenge, 2 de març del 2014

Recorre ta casa i aprèn a reciclar

Europa avança poc a poc amb el tractament de deixalles. Avui en dia es recicla el 40% dels rebutjos urbans tractats, en canvi, al 2001 només era un 27%.
De les 16 tones de matèries primeres que cada europeu consumeix en un any, sols 6 acaben sent residus i, d’estes, la meitat acaba en abocadors. Així com el 37% dels residus urbans.
A pesar de la millora que em anat fent cada any encara ens queda molt per aprendre, i la Comissió Europea ha decidit conscienciar més a la gent per a un ús responsable dels recursos. Per això, la campanya Generation Awake, llaçada en 2011, es centra en una millor gestió dels residus que generem, algo que la Comissió considera “un recurs enormement infrautilitzat”, amb importants pèrdues per a l’economia: si s’aplicara la legislació existent, segons l’estudi que han elaborat per a la UE, s’estalviarien 72.000 milions d’euros a l’any i es crearien 400.000 llocs de treball per al 2020.  
Igual con van fer campanyes per a les deixalles dels aliments i per al consum d’aigua, també en esta ocasió la campanya es desenrotlla entorn d’una pàgina web interactiva , disponible en els 24 idiomes oficials de la Unió Europea, en la que els ciutadans poden trobar informacions pràctiques sobre hàbits de consum. Entrant a aquesta pàgina es pot navegar a través d’una casa i veure, objecte rere objecte, les accions diàries que es poden realitzar per a estalviar recursos i produir menys fem.
El protagonista d’aquesta campanya és Bernardo Fem, un poal de fem rescatat de la soledat del seu traster per les mascotes que apareixen en les anteriors fases de la iniciativa de sensibilització llançada per la Comissió que adverteix: “Baix la desenfadada campanya s’amaga un missatge seriós: els desperdicis contenen sovint materials de valor que poden ser reintroduïts en el sistema econòmic”.

Notícia original

Notícies relacionades:

- Cóm reciclar

- Manualitats a partir de material reciclats

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada