diumenge, 9 de març del 2014

El major depredador europeu trobat a Portugal

Uns Científics portuguesos van descobrir diversos ossos fòssils a Portugal pertanyents a un dinosaure.Una primera aproximació taxonòmica va fer creure als científics que es tractava de l'espècie de terópode Torvosaurus tanneri , trobat anteriorment a Amèrica del Nord .

En comparar més detingudament la tíbia , la mandíbula superior , les dents i les vèrtebres parcials de la cua amb el dinosaure americà , els investigadors asseguren que es tracta d'una nova espècie que han anomenat Torvosaurus gurneyi .

A primera vista , la principal diferència entre el Torvosaurus americà i l'europeu és el nombre de dents del maxil · lar superior . Les espècie americana Torvosaurus tanneri té més d'11 dents , mentre que l'europea té menys . . No obstant això , les plaques interdentals En el primer , aquestes plaques s'estenen al marge de la mandíbula i el seu contorn és subrectangular . En l'exemplar trobat a Portugal , les plaques interdentals es desenvolupen molt per sobre del  plaques interdentals i són subpentagonales .

 Podria arribar als 10 metres de llarg , tot al voltant de 4 o 5 tones i el seu crani mesuraria uns 115 cm . Es converteix en la segona espècie identificada d' Torvosaurus.T . gurneyi era un animal carnívor , amb dents en forma fulla de fins a 10 cm de llarg . Segons els científics , el més probable és que fos un superdepredador.No és el major dinosaure depredador que es coneix .

"Pel que fa a les seves preses , és raonable imaginar que aquest teròpode caçava grans dinosaures herbívors

Noticia original

Altra noticia

1 comentari:

  1. M'ha paregut una noticia molt interesant pel tema a tractar ja que el poder conèixer gràcies als descobriments com vàren ser aquests ''ocupes'' de la terra és increible. Poder conèixer la manera de comportarse, els instints..i a més la ferocitat dels carnívors com el nombrat es molt interesant.

    ResponElimina