diumenge, 2 de març del 2014

Més ''xiringuitos'', menys platja.

Les mesures previstes en la nova Llei de Costes, nombrada de protecció i ús sostenible del litoral, ha rebut nombroses crítiques perquè planteja el contrari: mantenir tot el que ja s'ha construït i atorgar més permisos per ocupar la costa.

Amb la nova Llei de Costes, en vigor des de juliol, es permetrà fer obres de reforma als habitatges que estan en zona de servitud, la part posterior a la platja, en la qual fins ara no podien fer cap tipus de canvi en l'estructura, i algunes novetats més que aporta el nou reglament com:

- ''Xiringuitos'' més grans. S'estableix una nova divisió entre platges urbanes i naturals. A les urbanes, els requisits i usos permesos són molt més flexibles. Es permeten 300m per a ús de alguns negocis que contrasten amb els 150 que permetia l'anterior llei. Les separacions mínimes entre negoci i negoci es fixen en 150 metres (a l'antiga norma eren de 200 metres). En canvi, a les platges naturals els negocis no poden tenir més de 70m2 i tots els seus elements han de ser "desmuntables". La distància mínima de separació és de 300m.

-Festes i patrocinis. Amb la nova llei, les platges urbanes podran acollir "esdeveniments amb repercussió turística" de tot tipus i cites esportives o culturals que tinguin "repercussió nacional o internacional". La publicitat, abans prohibida, es permetrà de forma excepcional en activitats lúdiques i esportives autoritzades.

-Dunes desprotegides. Queden fora del domini públic dos tipus de dunes perquè no se les considera "necessàries per garantir l'estabilitat de la costa”, com les dunes estabilitzades, que no es mouen, cosa que es pot aconseguir artificialment.

-El propietari, responsable de les obres . El control de les reformes en els habitatges del litoral, que abans no podien canviar res sense presentar una gran quantitat d'informes, queda en mans de les autonomies.

-Platja més estreta. Es proposa que es faja un nou mesurament del domini públic, com la delimitació, retallant la platja. Per a això caldria certificar que un temporal amb probabilitat de repetir-se en 50 anys no superaria aquesta franja. Aquest tràmit pot fer que propietaris de cases situades en aquesta part del litoral, de màxima protecció, adquireixin nous drets, com la possibilitat de fer obres.


Noticia original
Noticies relacionades:
http://elpais.com/elpais/2014/02/28/media/1393620556_706853.html
http://www.eldiario.es/canariasahora/topsecret/turismo-Riu-hotel-Corralejo_6_228587164.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada