dimecres, 16 d’abril del 2014

La nova tecnologia mèdica

Es sorprenent com ha avançat la tecnologia mòvil en aquestos darrers anys. Companyes com Google amb Android, Apple amb el IOS entre altres, han deixat a banda tots aquells aparells mèdics (escàners,resonancies,...) i esdevindran els nous sistemes de la tecnologia medica en el s.XXI.
La raó d’aquest fet la trobem en la versalitat que té un smarthphone o una tablet per tal de modular un nou concepte sanitari: el m-health

Per exemple, podrem utilitzar les Google Maps en el camp de la medicina? Aquest artilugi podrà ser imprescindible per algunes especialitats mèdiques, per exemple, la cirurgia. Aquestes son utilitzades per a saber,a temps real durant una operació quirúrgica, l’opinió d’altres cirurgians especialistes que estan lluny del camp operatiu.
Per altra banda, les Google Glass també serviran per a que els especialistes coneguen l’estat d’aquells pacients que es troben en l’hospital, i així saber quin atendre amb més urgència.

Pel que fa al Iphone...serà el futur fonendoscopi? Actualment està comprovat que l’ecografia cardíaca realitzada amb aquest aparell dona bastant més informació de la que s’aconsegueix escultant els batecs cardíacs.
Encara que, també  realitza la funció d’escultar: existeix una funda (Steh IO) que detecta els sons de baixa freqüència quan s’aplica al tòrax i els transmet al micròfon del Iphone a través d’uns tubs. Un app en el mòbil s’encarrega de transformar els sons en una gràfica (fonocardiograma). Açò permet que es puga compartir immediatament amb altres especialistes y a més, obtindre amb més precisió que amb la auscultació clàssica.

Podríem dur un electrocardiògraf en la butxaca? Un estudi ha avaluat l’ús de Iphone amb la carcassa Alivecore  i han observat que aquest dispositiu serà mol valuós per a diagnosticar de forma generalitzada els trastorns del ritme més freqüents, y també per a monitoritzar el tractament de una bona part dels pacients que pateixen fibril•lació auricular.

Si ens parem a pensar,ens adonem que temps arrere, instruments com el fonendoscopi o el electrocardiògraf simbolitzaven tot en medicina. Sense llevar el mèrit que van tindre aquestos instruments durant tantes dècades, hi ha que donar pas a la nova tecnologia, ja que els resultats sobre la seua eficàcia són sorprenents. Les noves aplicacions mòvils que faciliten la vida de les persones que tenen alguna malaltia podrien ser un gran pas en l’àmbit sanitari.


NOTICIA ORIGINAL
NOTICIES RELACIONADES
-El mòvil i la salut
-Adéu fonendoscopi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada