diumenge, 2 de març del 2014

Elaboren el primer mapa digital de la Gran Barrera de Coral

Un grup de científics ha elaborat per primera vegada un mapa digital de tota l’àrea que cobreix la Gran Barrera de Coral, situada al nord-est d’Austràlia, està declarada Patrimoni de la Humanitat des de 1981.
Un grup de científics australians i alemanys han creat un mapa 3D que inclou dades sobre la profunditat d’esta zona de més de 350.000 km², on fins ara quasi la mitat de les aigües poc profundes no havien sigut plasmades en documentals digitals.
Robin Beaman, expert de la Universitat James Cook, va afirmar que el mapa permet veure la forma de cada escull, la localització de cada llacuna i cada detall d’este acosistema, la qual cosa contribuirà a entendre les amenaces i sabre com protegir-ho.
Per exemple, en el cas de l’estrela de mar “Acanthaster planci”, coneguda com a corona d’espines i voraç depredadora de corals, el mapa ajudarà a entendre com interactuen les larves i com flueixen dins i al voltant dels corals, la qual cosa por permetre veure on viatgen i pronosticar el pròxim brot.
L’any passat, l’Institut Australià de Ciències Marines, va alertar que la gran Barrera de Coral  ha perdut més de la mitat del seu coral en els últims 27 anys, principalment per les tempestes i les corones d’espines.
La Gran Barrera, que alberga 400 tipus de coral, 1.500 espècies de peixos i 4.000 varietats de mol•luscos, va començar a deteriorar-se en la dècada dels 90 pel doble impacte del calfament de l’aigua del mar i l’augment de la seua acidesa per la mejor presència de CO₂ en l’atmosfera.

Notícia original

Notícies relacionades:

- En 50 anys els mars podrien evaporar-se. 

- Acidificació d’oceans s’accelera a ritme sense precedents: UNESCO.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada