dijous, 20 de març del 2014

Badallem i contaguiem.

Tots sabem que els badalls  són contagiosos, però la ciència no acaba de trobar l'explicació del seu origen. Només els humans i els ximpanzés badallen quan veuen a un membre de la seva espècie fer el mateix i , encara que hi ha moltes teories sobre les causes d'aquest fenomen, cap té el suport científic definitiu. La teoría més certa sería que tot es déu a l’empatia ja que la nostra capacitat per entendre i posar-nos al lloc de l'altre seria la clau per explicar per què el nostre organisme imita el que veu.
No obstant això, cal buscar en altres llocs l'origen dels badalls contagiosos .
Elizabeth Cirulli , professora,va crear una hipòtesi que deia que conèixer millor aquest fenòmen pot contribuir a la investigació sobre malalties com l'esquizofrènia o l'autisme , ja que se sap que les persones afectades per aquests trastorns no es contagien quan veuen a una altra persona obrir la boca.
Per dur a terme el seu estudi , va demanar a 328 voluntaris. Aquestos tenien que veure un vídeo on apareixia gent badallant i apuntar el nombre de vegades que a ells també els havien entrat ganes de fer el mateix.
Dels 328 individus, 222 van badallar almenys una vegada durant la projecció. Però també hi havia gent que va badallar entre 0 i 15 vegades
L'única cosa que tenia influència sobre els badalls era l'edat. Els més majors imitaven menys als seus semblants. Però açò només explica un 8% de la hipòtesi.
La manca d'associació entre els badalls i l'empatia en el nostre estudi suggereix que el fenomen no és únicament producte de la capacitat d'empatitzar.
Notícia original.

Notícies relacionades.
-Per què es contagien els badalls?
-Per què badallem?

Video.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada