diumenge, 9 de març del 2014

El trencalòs remunta el vol a Espanya .


El trencalòs ( Gypaetus barbatus )    ha estat en perill d' extinció desde el 1956 segons  el catàleg espanyol d'espècies amenaçades  i al  costat del linx o l'ós bru és una de les espècies més singulars i més amenaçades de la fauna ibérica.

La  persecució humana  va acabar amb ella  però al ara tot al contrari  amb l'ajuda de l'home , l'espècie està tornant a recuperar els seus hábitats naturals . La Fundació per a la Conservació del Trencalòs    ha estat treballant durant 10 anys per a que  alguns exemplars tornen als Pics d'Europa i aquest hivern s'ha format la primera parella d'aus  a Astúries

La població reproductora està confinada als Pirineus (Aragó , Catalunya i Navarra ) així espanya és el país europeu amb major nombre de trencalòs .


Federico Ramos  va dir  que la seua feina i la finalitat era  : « Volem que torni a les zones on va estar , que són totes les serralades espanyoles »  i no hi es quede únicament a les zones pirineiques.
L'Estratègia Nacional per a la Conservació del Trencalòs  té en el pla  de repoblar amb aquesta éspecie llocs on històricament hi va habitar i poc a poc ho estàn acosnegint .


Notícia original

Notícies relacionades :

  -eldiariomontanes.es :


Video :

1 comentari:

  1. És interessant saber quines espècies estàn en perill d'extinció per poder anar en comte amb elles i cuidar-les de forma que puguen persistir , com ha fet la fundació del trencalós una intevenció més que correcta perque sense la seva ajuda, pot ser hui no tindriem esser viu del que anomenem trencalós. Per tant la noticia m'ha agradat.

    ResponElimina