diumenge, 2 de març del 2014

Colors d’alerta


A molts de nosaltres en crida l’atenció els animals amb colors cridaners, però no sabem que darrere d’aquesta capa hi ha amagats coses que no sabem i que deuríem conèixer. Aquest animals tenen una defensa anomenada aposeatisme.
El aposeatisme és un mecanisme de defensa que posseeixen moltíssims animals per assegurar la seva supervivència. Molt extens entre els insectes, però també conten amb ell els rèptils, amfibis e inclús alguns mamífers.
Serveix per a advertir als depredadors que es troben davant un animal molt venenós o dotat d’alguna substància tòxica que farà servir en cas de perill. És a dir, per a protegir-se dels depredadors o de moments que poden posar en perill la seva vida.

Un estudi realitzat a la Universitat de Granada, arribà a la conclusió que quan més brillants més grans són les glàndules del verí. Per exemple, la granota Ranitomeya reticulata. La seva coloració de roig i negre indica que no debem tocar-la ja que posseeix un verí neurotòxic. També tenim l’exemple de la ser de cascavell. Ens avisa sonorament de la seua perillositat.

Noticia original

Noticia relacionada:
- Altres fets especials de la naturalesa
- Altres utilitats del color

Video relacionat:

1 comentari:

  1. Una notícia sincerament interessantísima per què sabia del tema aquest alguna cosa , però el detall de la brillantor del color no el sabia .
    M'ha agradat molt llegir-la , l'ha he trobat molt interessant María.
    Crec que despres de llegi-la anirem més en compte quan ens trobem amb algun animal ben colorit

    ResponElimina